vrijdag 26 juli 2013

Brouwseltjuh

Normaal zal ik niet zo snel een boillie gebruiken tijdens het penvissen. Maar in mijn eigen brouwsels heb ik wel vertrouwen. En als ik ga pennen met een boillie is dat er een van Martin SB. Gewoon goed en betrouwbaar. Vooral de Instant 8.
Deze 16mm bol  bestaat uit de volgende ingrediĆ«nten:
- eieren
- 10 gr maismeel
- 10 gr GTX
- 10 gr maiskoekmeel
- 10 gr vismeel
- 20 gr kemp
- vermalen vogelzaad
En nog wat zachte hints van Scopex en Aminol. Hopelijk gaat deze bol iets opleveren. Ik ben afgelopen dagen wezen struinen in Axel langs vergeten stekken, ver uit het zicht en waar het rustig is. De maten hebben tijdens een rondvaart met een boot veel vis zien liggen in deze omgeving. Hoop doet leven lijkt mij?
Zou de karper dit een aantrekkelijke hangplek vinden?

Vanavond de stek aanvoeren met een tiental bollen en dan morgen even terug om te kijken of de stek leeg is.
Ik zou het helemaal te gek vinden als ik wat vang op deze bollen. Wij, de karpercommissie, zijn al langer van plan om onze eigen bollen op grote schaal te draaien. Aan toewijding en materiaal zal het niet liggen.

De bodem heeft een verloop van 1,5 meter aan de kant tot 2 en halve meter in het midden. Deze zij arm is ongeveer 25 meter breed en verbind meerdere kreken met elkaar. De bodem bestaat voornamelijk uit zand. Uit onderzoek is gebleken dat het zuurstofgehalte zeer goed is. Zeker nu het wat warmer is en er hier en daar de luchtdruk behoorlijk schommelt zou dit wel eens een hele goede stek zijn. Het mooie is dat deze stek op het fietsje aan te rijden is op nog geen 4 minuten van mij huis uit. Ooit hoop ik net als Boudewijn Margadant onderwaterbeelden te kunnen maken. Aan de aanschaf van goeie apparatuur hangt natuurlijk een prijskaartje, even sparen denk ik.

Ik zal proberen dit bericht gaande weg te updaten.

                                                            To be continued !!!!!!

Gisteravond de wekker gezet om 05:30 uur om te voeren. De wekker loopt af, ik druk um uit en val vervolgens in slaap tot 07:30 uur!!! Shit..........
Snel kleren aan doen en op de fiets richting stek. Daarna ff wakker worden met een bakkie.

Update: 29-07-2013
========================================================================

Vandaag de stek 150 meter verlegd en aangevoerd met een speciaal brouwsel van Monstercrab en Robinred&Garlic van Martin SB. Ik zal en moet een doorbraak moeten zien te krijgen op de Monstercrab.
Vanavond ga ik achter de piepers zitten in de hoop er een paar mooie spiegels en schubs uit te trekken.
Hou t' in de gaten!!

2 opmerkingen:

  1. Aan de voorbereiding zal het lijkt me niet liggen! Ik blijf volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. - @ Boudewijn. Ben druk bezig met plannen. Vanmiddag ga ik de zijkanten bombarderen met voerballen. Die ballen bestaan uit Maismeel, Koekjesmeel, Polenta, griesmeel, 1kg verpulverde Monstercrab met een flavour van Robinred & Garlic. Ben benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen