zaterdag 13 april 2013

H.S.V. GOA onderhoud

Grappig hoor....
Onderhoud. 

Het is heel belangrijk om je wateren goed te onderhouden. Het komt vaak aan op de vrijwilligheid van je leden. Gelukkig kan je altijd op een aantal van je leden rekenen. Zo waren er wat omgevallen en of scheef gegroeide bomen en struiken die we moesten verwijderen om wat mooie stekken aan te kunnen maken. Ook hebben we gelijk wat werk van de gemeente uit handen genomen om dode takken en bomen te verwijderen.



Ook hebben wij middels wat palen, grond en zeil wat verstevigingen gemaakt aan de grote kreek van Axel. De bedoeling is om dit ook te gaan doen aan de kleine kreek.





 Wij zijn daar inmiddels reeds mee begonnen. Maar wat een klus is dat. Sommige kanten waren helemaal verzakt, van de beschoeiing was op sommige plaatsen niet veel meer van over. Gelukkig was de gemeente zo goed om een berg kleigrond voor ons te dumpen aan de Boslaan achter de kleine kreek. Met wat kruiwagen zijn we vandaag in de weer geweest om de gaten te vullen, dit valt echter niet mee. Je denkt een volle kruiwagen te hebben tot je bij zo,n gat je lading lost. Alsof het niets is. Maar goed. Volgende week hebben we nog een middag gepland en dan kunnen we hopelijk er een eind aan breien voor dit seizoen.


Jammer dat er altijd lui zijn die overal hun rotzooi achter laten. Dit is de oogst van een goeie 100 vierkante meter rondom de brug van de Axelse kreek en de grote kreek.
Van de vele blikjes en etensverpakkingen word je gewoon sip. Neem je K*T zooi gewoon mee of blijf anders weg! Een ander kan met zijn goeie gedrag in zijn vrije weekeind jou rotzooi opruimen. Wie de schoen past trekken hem aan.





Een commissielid van heeft op zijn werk wat vooruitgedacht en heeft een dreg gemaakt om de rotzooi uit het water te trekken. We dachten dat het eerst wel mee zou vallen qua rotzooi. Betrokkenen had op enkele uren een klein bos aan rotte takken er uit getrokken. Ook zijn er 2 en halve fiets boven gekomen, een prullenbak, verkeersborden, lijdingwerk en des al niet meer. Ik ben blij dat er rondom de steigers nu de bodem enig sinds vrij zijn van rotzooi. hier zul je je lijntje niet snel meer kwijt gooien. Bedankt T. !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten